More Filters

Visa fler

Barsebäcks Bränneri: ”Att möta kunder direkt är det som gör gårdsförsäljningen så värdefull”

Profilbild för Robert, Gårdsförsäljningsguiden

På den skånska västkusten driver Fredrik Borggren Barsebäcks Bränneri, ett småskaligt destilleri där hantverket och närheten till råvarorna står i centrum. Här får besökare ta del av verksamheten genom olika typer av upplevelser:
“Vi erbjuder både kortare rundvandringar, ginprovningar och i framtiden olika cocktailevent.”

För Fredrik handlar varje besök om att skapa ett personligt och nyfiket möte där både dofter, berättelser och smaker får ta plats.

Gårdsförsäljning som skapar närhet

Gårdsförsäljningen har öppnat nya möjligheter för Barsebäcks Bränneri.
“Att möta kunder direkt och berätta om den resa vi gör, bygga lokal förankring och kunna erbjuda små batcher som annars inte skulle nå marknaden.”

Det är just de små upplagorna och experimentella släppen som är en av bränneriets stora styrkor.
”Vi har små limiterade utgåvor och experimentella släpp som endast säljs på plats – exempelvis en ekfatslagrad gin med ek från Skåne, i tunnor bundna i Skåne, lagrade med skånsk gin.”

Flexibla besök och en smidig process

Besökstiderna är ännu inte fasta, men bränneriet lägger löpande upp datum för gårdsförsäljning.
“Vi har inga fasta tider i dagsläget men lägger upp sporadiska datum där man kan anmäla sig. Bäst är om man samlar ihop ett gäng och hör av sig till oss så löser vi något bra!”

Ansökningsprocessen beskriver Fredrik som mycket positiv:
“Fantastisk, kommunen var drivande i processen, det gick smidigt och var klart före semestern!”

Samtidigt finns det saker att utveckla.
“Det finns absolut många delar att se över men detta är ett bra första steg”, avslutar Fredrik.


📍BESÖK BARSEBÄCKS BRÄNNERI – ALL INFO I GUIDEN


FLER ARTIKLAR OM GÅRDSFÖRSÄLJNING