More Filters

Visa fler

Ego Distillers: ”Ett steg i rätt riktning – men mängdgränsen borde justeras”

Profilbild för Robert, Gårdsförsäljningsguiden

Hos Ego Distillers i Göteborg har gårdsförsäljningen snabbt blivit ett uppskattat inslag i verksamheten.
– Vi ser det som ett fantastiskt komplement till våra evenemang och ett sätt för våra gäster att uppleva hela bredden av det vi gör, säger Johan Hagman.

Destillerilunch varje lördag

En typisk lördag på Ego Distillers bjuder på både mat och smakupplevelser.
– Vi har destillerilunch varje lördag, med olika teman från vecka till vecka. Efter lunchen kan man välja att vara med på en provning – och båda dessa evenemang berättigar till gårdsförsäljning, berättar Johan.

För de som besöker destilleriet väntar dessutom produkter som inte går att få tag på någon annanstans:
– Vi har många olika destillat som bara säljs hos oss, till exempel vår smultrongin och peppargin. Det är roligt att kunna erbjuda något exklusivt för de som faktiskt tar sig hit.

Smidig process – men vissa regler kan ses över

Ansökningsprocessen beskriver han som relativt enkel:
– Vi tyckte det var en smidig process. Vi hade redan serveringstillstånd, och det kan ha gjort det enklare, säger Johan.
Från inskickad ansökan till tillstånd gick det ungefär en månad.

När det gäller regelverket ser han dock utrymme för förbättring:
– Det här är helt klart ett steg i rätt riktning, men hur mycket man får köpa borde justeras.

Öppet varje lördag

Ego Distillers håller öppet för gårdsförsäljning på lördagar från kl. 13 och framåt.
– Det är en perfekt dag för våra besökare att kombinera en trevlig lunch, provning och möjligheten att köpa med sig sina favoriter hem, avslutar Johan Hagman.


📍BESÖK EGO DISTILLERS – ALLA INFO I GUIDEN


FLER ARTIKLAR OM GÅRDSFÖRSÄLJNING